Naturvernforbundet Naturvernforbundet
english   deutsch  
 
 
[ login]   [feed]
    [home]
 

Meny


Vern Fakta Friluftsliv Bilder

Naturforum Forumet er desverre lagt ned, men hvis noen viser interesse, ved f.eks. å sende mail til webmaster, kan det tenkes vi kan lage et nytt forum for sidene.

Aktuelle lenker: Forvaltningsstyret WWF Norge Naturvern-
 forbundet
Naturforum Taiga Rescue Network xTrillemarka.no DNT Norske-
 Naturfotografer

 

Trillemarka - Rollagsfjell

- Norges største og mest verdifulle naturskogsområde

bilde


Midt i Buskerud kan du finne et et av Norges største områder med sammenhengende gammel naturskog. På grensen mellom Sigdal og Numedal i Buskerud ligger Trillemarka-Rollagsfjell et naturreservat på 147 km2, som ble offisielt åpnet 12.august 2009.

På disse sidene kan du lese mer om naturen her, om verneprosessen, turmuligheter, reisebrev og selvfølgelig et godt utvalg bilder - tatt både av profesjonelle naturfotografer og "vanlige" turgåere. Dessverre har verken webmaster eller hoved skribent så mye tid til oppdatering av sidene for tida, så endel av informasjonen her kan være utdatert. Lesere som finner feil, ønsker mer info eller har egen info å tilføye oppfordres til å sende en epost til "webmaster 'at' trillemarka 'dot' no" eller "dag 'at' trillemarka 'dot' no".

Velkommen til Trillemarka!

Vern


Veien til vern av Trillemarka har vært lang, men endelig, 8. januar 2008 kom beslutningen fra regjeringa om å verne 147 km2. Som alltid i slike vernesaker har det vært en drakamp mellom naturvernere og grunneiere om grensene for verneområdet, men forhåpentlig er det nye vedtaket et kompromiss alle parter kan leve med.
Under "Vern" i menyen til venstre finner du nyheter (desverre ikke alltid veldig oppdatert) og diverse fakta rundt vernesaken.
bilde
Turfølge på toppen av Langseterfjell


Turmuligheter


Trillemarka-området er et paradis for turgåere som vil oppleve eventyraktig naturskog. På sidene være har vi samlet noen turforslag og har også fått noen bidrag fra andre turgåere under Friluftsliv. Send gjerne inn egne reisebrev til webmaster (ætt) trillemarka (dått) no

Bilder


Vi har vært så heldig å få låne bilder fra noen av Norges dyktigste naturfotografer (medlemmer i foreningen Norske Naturfotografer, se link i kolonnen til venstre)!
I tillegg har vi en god samling bilder tatt av turgåere og endel bilder av flotte malerier fra området. Noe av det vi kan by på finner du under bildeserier, men mer er på vei. Følg med :)
NB: Mange av bildene på disse sidene er opphavsbeskyttet. Vi setter derfor pris på at du spør om lov om du vil bruke noen av dem selv.
Har du vært på tur i Trillemarka setter vi stor pris på om du vil dele dine turopplevelser i form av bilder og/eller reisebrev/turdagbok med oss!

Sikring av sjeldne og truede arter-bevar biomangfoldet


Området er ikke sikret enda. Noen spesielt verneverdige områder har de senere år hogget ned for å "beskytte dem fra vern".
Trillemarka har inntil nylig vært en relativt ukjent naturperle, men stadig flere blir nå oppmerksom på dette fantastiske naturskogsområdet. Det har høstet interesse bl.a. hos WWF, Ut i Naturen og Norske Naturfotografer, som alle har laget saker om området.
-Norsk Institutt for Naturforskning (NINA) tilrådde vern av 208 km2,
-Skogeierne selv og de berørte kommunene laget sitt eget forslag på vern av 99 km2, hvorav omtrent halvparten var et allerede vernet område.
-Direktoratet for Naturforvaltning tilrådde som kompromiss vern av 147 km2.
- Regjeringen kunngjore 8/1-08 at de vil verne DN's forslag. Dette ble gjennomført 12/8-09.
bilde
TråennattenEksterne Artikler


"Villmarksvann i Trillemarka-Rollagsfjell" av Øystein Engen


[English text] [Deutsche Text]

 

Nytt på trillemarka.no

Endringer på websida:
 
 
 
 

Siste vernesaker:
 
 

Siste bildeserier: